Rokers die ook alcohol drinken lopen ’30 keer meer kans op het krijgen van kanker’

GFC NIEUWS- Volgens een nieuwe studie lopen rokers die ook nog alcohol consumeren 30 keer meer kans op het krijgen van kanker.

Het is wetenschappelijk bewezen dat alcohol op verschillende manieren de kans op kanker verhoogt. Roken wordt gezien als de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van kanker.

De combinatie van alcohol en roken resulteert echter in een extra hoog risico op kanker, hoger dan wat verwacht zou worden op basis van de risico’s die samenhangen met de afzonderlijke middelen.

De relatie tussen alcohol en mond- en keelholtekanker is bijvoorbeeld sterker voor rokers dan voor niet-rokers. Roken en alcoholgebruik gaan vaak samen. Zo drinken rokers over het algemeen meer alcohol dan niet-rokers.

De combinatie alcohol en roken verhoogt het risico op bepaalde soorten kanker nog meer. Onder nadere veroorzaakt alcohol kanker van de mond, keelholte, strottenhoofd, slokdarm, dikke darm/endeldarm, lever, borst en maag.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….