fbpx

Roken tast je uiterlijk aan wijst nieuwe studie uit

GFC NIEUWS- Een nieuw onderzoek in Engeland heeft uitgewezen dat roken je er ouder laat uitzien dan je werkelijk bent.

Het maakt niet uit hoe geweldig je huidverzorging en anti-aging behandelingen zijn, roken tast je huid aan en heeft een negatieve impact op je uiterlijk.

Als je een nacht niet goed hebt geslapen, zal dit waarschijnlijk op je gezicht te zien zijn. Die diepe wallen onder je ogen zijn een duidelijk signaal. Als je rookt, heb je zelfs na een goede nachtrust een grotere kans dat je je niet uitgerust voelt in vergelijking met degenen die geen sigaret opsteken.

Het is zelfs bewezen volgens de studie dat rokers vier keer meer kans hebben om zich niet uitgerust te voelen na een nacht slapen dan niet-rokers.

Roken verhoogt verder vroegtijdige ontwikkeling van huidveroudering en rimpels. De experts zijn het erover eens dat roken het proces van huidveroudering versnelt. Gemiddeld zien rokers er 1,4 jaar ouder uit in vergelijking met degenen die niet roken.

BEKIJK OOK
Kok slaat goudzoeker dood met moker na ruzie over eten dat het slachtoffer niet lekker vond

Rokers lopen ook een hogere risico op psoriasis, een auto-immuun huidaandoening. Dit kan ook voorkomen zelfs als je in je hele leven nog nooit een sigaret hebt gerookt, maar als je rookt, stijgt je risico op deze huidaandoening dramatisch.

De studie toont aan dat als je gedurende 10 jaar of minder een pakje sigaretten per dag rookt, je risico op psoriasis tot 20% stijgt. Degenen die gedurende 11-20 jaar een pakje per dag roken, hebben een 60% hoger risico op psoriasis en voor mensen die deze gewoonte al meer dan 2 decennia hebben, is het risico meer dan verdubbeld.