fbpx
Roken tast je uiterlijk aan wijst nieuwe studie uit

GFC NIEUWS- Een nieuw onderzoek in Engeland heeft uitgewezen dat roken je er ouder laat uitzien dan je werkelijk bent.

Het maakt niet uit hoe geweldig je huidverzorging en anti-aging behandelingen zijn, roken tast je huid aan en heeft een negatieve impact op je uiterlijk.

Als je een nacht niet goed hebt geslapen, zal dit waarschijnlijk op je gezicht te zien zijn. Die diepe wallen onder je ogen zijn een duidelijk signaal. Als je rookt, heb je zelfs na een goede nachtrust een grotere kans dat je je niet uitgerust voelt in vergelijking met degenen die geen sigaret opsteken.

Het is zelfs bewezen volgens de studie dat rokers vier keer meer kans hebben om zich niet uitgerust te voelen na een nacht slapen dan niet-rokers.

Roken verhoogt verder vroegtijdige ontwikkeling van huidveroudering en rimpels. De experts zijn het erover eens dat roken het proces van huidveroudering versnelt. Gemiddeld zien rokers er 1,4 jaar ouder uit in vergelijking met degenen die niet roken.

Rokers lopen ook een hogere risico op psoriasis, een auto-immuun huidaandoening. Dit kan ook voorkomen zelfs als je in je hele leven nog nooit een sigaret hebt gerookt, maar als je rookt, stijgt je risico op deze huidaandoening dramatisch.

De studie toont aan dat als je gedurende 10 jaar of minder een pakje sigaretten per dag rookt, je risico op psoriasis tot 20% stijgt. Degenen die gedurende 11-20 jaar een pakje per dag roken, hebben een 60% hoger risico op psoriasis en voor mensen die deze gewoonte al meer dan 2 decennia hebben, is het risico meer dan verdubbeld.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…