fbpx
Roep om verbetering zorg rondom zwangerschap en geboorten in Suriname

In Suriname eindigt 1 op de 5 zwangerschappen in ongunstige geboorte-uitkomsten zoals doodgeboorte of vroeggeboorte.

Dit relatief hoog aantal ongunstige geboorte-uitkomsten vraagt om een dringende aanpak om de zorg rondom zwangerschap en geboorte in Suriname te verbeteren.

Perisur (Perinatale Interventies Suriname) is een van de initiatieven die zich richt op verbetering van de geboorte-uitkomsten van Suriname.

In de periode maart 2017 t/m maart 2019 hebben Rotary Club of Paramaribo Residence en Stichting Perisur, met ondersteuning van Rotary Club Leiden en The Rotary Foundation, het Perisur Rotary Global Grant project “Preparing for Life” uitgevoerd.

Het doel van het project is het ontwikkelen en implementeren van perinatale interventies in Suriname, die gericht zijn op het verbeteren van geboorte-uitkomsten, op gezonde zwangerschappen en op een gezonde start voor de pasgeboren baby’s.

Zaterdag zullen de organisaties tijdens een persconferentie ingaan op het project, omdat zij de samenleving en alle betrokkenen willen bereiken en van informatie voorzien om de grote aantallen ongunstige geboorte-uitkomsten tegen te gaan en goede zwangerschapsplanning en prenatale begeleiding van aanstaande moeders te bevorderen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…