Roep om verbetering zorg rondom zwangerschap en geboorten in Suriname

In Suriname eindigt 1 op de 5 zwangerschappen in ongunstige geboorte-uitkomsten zoals doodgeboorte of vroeggeboorte.

Dit relatief hoog aantal ongunstige geboorte-uitkomsten vraagt om een dringende aanpak om de zorg rondom zwangerschap en geboorte in Suriname te verbeteren.

Perisur (Perinatale Interventies Suriname) is een van de initiatieven die zich richt op verbetering van de geboorte-uitkomsten van Suriname.

In de periode maart 2017 t/m maart 2019 hebben Rotary Club of Paramaribo Residence en Stichting Perisur, met ondersteuning van Rotary Club Leiden en The Rotary Foundation, het Perisur Rotary Global Grant project “Preparing for Life” uitgevoerd.

Het doel van het project is het ontwikkelen en implementeren van perinatale interventies in Suriname, die gericht zijn op het verbeteren van geboorte-uitkomsten, op gezonde zwangerschappen en op een gezonde start voor de pasgeboren baby’s.

Zaterdag zullen de organisaties tijdens een persconferentie ingaan op het project, omdat zij de samenleving en alle betrokkenen willen bereiken en van informatie voorzien om de grote aantallen ongunstige geboorte-uitkomsten tegen te gaan en goede zwangerschapsplanning en prenatale begeleiding van aanstaande moeders te bevorderen.

Overige berichten