Roep om vangrails voor veiligheid aan de Ringweg steeds groter

GFC NIEUWSREDACTIE- Er moeten op de meest korte termijn vangrails worden geplaatst aan de Ringweg ter bescherming van weggebruikers.

Op de weg die grenst aan de Boomskreek wordt vaak te hard gereden, wat het risico op fatale ongelukken ook veel groter maakt.

Dat zegt het KSVC zondagmorgen aan GFC Nieuws.

Recent kwam een jonge brandweerman nog om het leven nadat hij met zijn voertuig belandde in de Boomskreek. Ook zaterdag verongelukte een autobestuurder en blies de laatste adem uit in de kreek. Ook andere weggebruikers lieten daar helaas vaker het leven.

“Het lijkt ons verstandig indien het ministerie van Openbare Werken zo snel als mogelijk de Ringweg aan beide zijden voorziet van vangrails. Ook moeten er borden geplaatst worden om een ieder eraan te herinneren wat de toegestane maximale snelheid is op deze weg. Mogelijk kan dat levens redden”, stelt het KSVC.

Het VrouwenCollectief ziet echter ook graag dat de politie de snelheidscontroles op de weg ononderbroken invoert met speciale snelheidsradars die foto’s maken van de autokentekens van hardrijders.

“Elke autorijder zou moeten weten dat de Ringweg 24 uur per dag en nacht wordt gecontroleerd door snelheidscamera’s. Overtreders moeten een hoge boete krijgen, wat de overheid ook geld kan opleveren. Deze maatregelen zouden een preventieve werking kunnen hebben”, aldus het KSVC tegenover GFC.

Het VrouwenCollectief benadrukt dat chauffeurs niet alleen vanwege het hardrijden in de kreek terechtkomen. Dat kan ook gebeuren bij een klapband, het plotseling onwel raken van een persoon, een noodgedwongen maar verkeerd uitgevoerde uitwijkmanoeuvre of buiten eigen schuld om betrokken raken bij een botsing. Een vangrail kan mogelijk dan meer bescherming bieden.

Overige berichten