fbpx

Rodney Cairo wil spoedige afhandeling onderzoek ontvoeringspoging

GFC NIEUWS- Rodney Cairo ex-militair en gewezen topper van de politieke partij STREI!, heeft een beklagschrift ingediend bij het Hof van Justitie, waarin hij vraagt om bespoediging van het onderzoek van zijn ontvoeringspoging.
Het zou een operatie zijn geweest van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Directeur Danielle Veira is verdachte in deze zaak.
Cairo en Veira waren voor dinsdag opgeroepen. Er was gelegenheid om extra bewijsmaterialen aan te leveren voor het onderzoek. Volgens Cairo heeft Veira een opdracht uitgevoerd. Zij moet aangeven wie de opdrachtgever is.
Om 3 uur in de ochtend van 16 april van dit jaar vielen vier zwaarbewapende en gemaskerde leden van het DNV de woning van Cairo binnen. Hij liep lichte verwondingen op en er werden onder meer mobiele telefoons, een militair identiteitsbewijs en een notitieboek meegenomen.
Politieagenten kwamen af op een melding, maar grepen niet in. Wel werd voorkwamen dat Cairo werd meegenomen. Van het voorval zijn beelden gemaakt. Cairo deed de volgende dag aangifte vanwege gijzeling, ontvoering en diefstal.Ook stuurde hij een verzoek om een onderzoek naar procureur-generaal Baidjnath-Panday die in een eerste reactie aangaf dat de actie niet binnen de wettelijke taakstelling of bevoegdheid van het DNV ligt.
Bij de actie werd gebruik gemaakt van drie Venezolaanse vrouwen; een van de DNV’ers had een Nederlands paspoort.
Een dag voor de inval had Cairo enkele posts op zijn Facebook-account gericht aan de toenmalige Defensieminister Benschop en DNV-directeur Veira.

BEKIJK OOK
Doodgestoken man op goudveld had ook barstwond aan rechterslaap