fbpx
Robotknuffels voor eenzame seniorenburgers in de smaak gevallen

GFC NIEUWS- Speelgoedfabrikant Hasbro komt binnenkort weer uit met een reeks producten speciaal voor eenzame ouderen.

De robotkatten kunnen miauwen, spinnen en reageren op aanrakingen. Ook robothonden zijn favoriet bij eenzame ouderen.

Japanse fabrikanten maken al langer robothuisdieren, maar sinds 2015 stort ook het bekende Amerikaanse speelgoedmerk Hasbro zich op de markt voor aaibare elektronische metgezellen. Volgens de fabrikant zijn de ‘knuffels’ zwaar in de smaak gevallen en denken velen dat ze echt zijn.

De zogeheten Joy for All-pet heeft sensoren die bewegingen en licht detecteren, zodat hij kan reageren op aaitjes en knuffels. Als je hem op zijn rug aait, draait hij uiteindelijk om zodat je zijn buik kan strelen. Na een paar minuten zonder aandacht valt de knuffel in slaap.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.