fbpx
Robert Weighton oudste man ter wereld

GFC NIEUWS- Afgelopen week kreeg Bob Weighton (111 jaar) te horen dat hij zich de oudste man ter wereld mag noemen.

De voormalige leraar en ingenieur is blij verrast, maar gaf aan dat hij ‘gewoon op oude voet verder gaat.’

Bob Weighton werd geboren op 29 maart 1908 in Hull, Engeland. Hij werkte als werktuigkundige en leraar. Kort voor de Tweede Wereldoorlog ging hij naar Azië. Daar gaf hij lange tijd les. Met een paar oud leerlingen uit die tijd heeft hij nog steeds contact via Skype.

Want de oudste man van Engeland gaat met zijn tijd mee en is nog gezond. Bob woont zelfstandig. Hij doet zelf zijn boodschappen en kookt zijn eigen eten. ‘Ik heb wel een stok nodig, dat is mijn enige ongemak’, zegt hij.

Op zijn verjaardag stuurt, zoals elk jaar vanaf zijn 100ste, de koningin weer een verjaardagskaart. Hij heeft al een paar keer gevraagd of dat niet kan stoppen. ‘Ik houd niet van al die aandacht’, zegt hij over de kaart en de drukte over zijn leeftijd.

‘En ik vind het zonde van het geld die kaarten die ze verstuurd. Het is niet persoonlijk tegen haar. De enige manier om te zorgen dat ik geen kaarten meer krijg is waarschijnlijk dat ik dood ga’.

De oudste man van Engeland volgt ook het gedoe rondom de Brexit. Hij vindt het een chaos. ‘Er zullen zeker fouten zitten in werking van en met Europa. Maar daarover kun het best praten of onderhandelen wanneer je erin bent, niet door het veld af te lopen met de bal en roepen dat je niet meespeelt’.

Hij heeft het er weleens over met zijn dochter. Hij heeft ook twee zoons, tien kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen.

Weighton was, samen met Alfred Smith uit het Schotse Perth op dezelfde dag geboren en waren daardoor allebei de oudste nog levende mannen uit het Verenigd Koninkrijk tot het overlijden van Smith op 4 augustus 2019.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.