fbpx

Robert Mugabe vertrekt met diamanten handdruk en immuniteit

De afgezette Zimbabwaanse president Robert Mugabe vertrekt niet met lege handen. Het berooide land geeft de ex-dictator die de staatskas met zijn familie leeggraaide 10 miljoen dollar mee, en ook zijn vrouw zal na zijn overlijden ruim worden bedacht.

Diverse bronnen melden dat Mugabe een eenmalig bedrag van vijf miljoen dollar ontvangt, een zelfde bedrag zal in termijnen worden uitgekeerd. Daarnaast blijft hij zijn volledige huidige salaris ontvangen.

Na zijn dood ontvangt ‘Gucci Grace’, zoals zijn vrouw spottend wordt genoemd, de helft van de bijna kwart miljoen dollars die hij nu als salaris ontvangt, plus een deel van zijn pensioen van 150.000 dollar op jaarbasis.

OOK INTERESSANT
Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij op Amerikaanse school

Het voormalige presidentiële echtpaar behoudt alle huidige voorzieningen zoals vergoeding van alle kosten voor medische behandeling, reiskosten, verzekeringen en personeelskosten voor”het Huis met het Blauwe Dak”, zoals hun woning in de volksmond genoemd wordt.

De eigendommen van hun kinderen, inclusief die van zoon Russel die Grace uit een eerder huwelijk meenam, blijven onaangetast. Familieleden van Mugabe bezitten enkele melkveebedrijven en hebben belangen in de mijnindustrie.

Ook strafrechtelijk blijven de Mugabes boven de wet: de ex-president en zijn familie krijgen immuniteit voor elke handeling die zij de afgelopen 37 jaren hebben gepleegd.