fbpx
Road Safety week gestart met overhandiging posters

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) heeft maandag een banner en posters met daarop de tien verkeersgeboden aangeboden aan De Nationale Assemblée (DNA).

Dit vond plaats in verband met de launch van de Internationale road safety week die is gestart en een week duurt.

De banner en posters zijn door de griffier van de DNA, mevrouw Ruth de Windt, in ontvangst genomen. De griffier heeft de zekerheid gegeven dat de banner een goede plek zal krijgen in het gebouw. Verkeersveiligheid staat ook hoog op de agenda van het parlement, stelt de griffier.

Deze week is aangekondigd door de Verenigde Naties, waarbij alle lidlanden gedurende een week activiteiten kunnen ontplooien in verband met verkeersveiligheid. Met de verkeersgeboden worden automobilisten op het hart gedrukt om onder andere voordat zij in een voertuig stappen ervan overtuigd te zijn dat het verzekerd en gekeurd is. Verder moeten zij niet rijden door rood licht, letten op de verkeersborden en wegmarkeringen.

Volgens KSV – voorzitter Helmut Gezius zijn de posters enige jaren terug verstrekt aan honderd automobiliosten. Echter is het dit jaar in samenwerking met de Pan – Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) gelukt om de informatie op een banner te plaatsen.

Het ministerie van Volksgezondheid ontving ook een poster en banners. Eugenie Esajas, ondervoorzitter van het Korps Vrijwilligers Suriname zegt dat het verkeer hen zorgen baart omdat Suriname reeds zit tussen de zestien en achttien verkeersdoden per honderdduizend inwoners.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich in maart jongstleden gecommitteerd aan het Strategisch plan, Verkeersveiligheid 2018-2021. Om die reden heeft het KSV gemeend ook aan het ministerie van Volksgezondheid een poster te overhandigen.

Johanna Lakisharan, beleidsmedewerker op het ministerie van Volksgezondheid, zegt dat het committeren aan het Strategisch Plan betekent dat het ministerie samen met andere strategische partners toe gezegd heeft te werken aan de actiepunten die zijn opgenomen in dit plan. Eèn daarvan is dat ervoor gezorgd wordt dat het aantal verkeersdoden met dertig procent vermindert in vergelijking met 2016.

Volgens Lakisharan is het ministerie bezig een werkgroep samen te stellen om te kijken naar de ambulancedienst in Suriname. Het doel van deze ambulancedienst is het verbeteren van de kwaliteit van ieder slachtoffer. Dit is volgens Lakisharan voor het ministerie een heel grote uitdaging, die samen met de strategische partners te bereiken is.

De Road Safety Week loopt van 6 mei tot en met 13 mei.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…