fbpx

RO wil betere waardering bestuursdienst

GFC NIEUWS- De bestuursdienst moet de waardering krijgen die het verdient.

Zij is als velddienst multi-inzetbaar en multidisciplinair. Ook geeft zij inhoud aan het decentralisatiewerk van de districten en daarmee ondersteuning aan alle ministers. Zo verwoordt minister Edgar Dikan het uittreden van de bestuursdienst uit het Functie Informatie Systeem Overheid (FISO).

Dit houdt in dat de lonen van de ambtenaren bij de bestuursdienst zullen worden losgekoppeld van FISO. Dikan zegt dat dit besluit in overleg met de bond is genomen, maar dat het traject nog moet worden ingezet.

Volgens hem is nadat deze zaak op het bord van de Raad van Ministers (RvM) was gebracht, goedkeuring verkregen om het verder uit te werken.

Het ligt in de bedoeling om nu samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken, met name het Overlegorgaan, verder in discussie te treden hoe dit pad verder zal worden uitgewerkt. Dikan benadrukt dat het in elk geval vaststaat dat de bestuursdienst eruit stapt.

BEKIJK OOK
Ramdin hekelt kritiek opposanten op inspanningen regering om het land uit het dal te halen

“Als we kijken naar de ontwikkelingen en de spilfuncties van de bestuursdienst, is het belangrijk dat deze mensen ook de nodige waardering krijgen”, aldus de RO-minister.

Hij wijst erop dat ook de politie en het onderwijs uit FISO zijn gestapt, ook omdat dit functiesysteem op vele vlakken een beperking zou vormen voor de verdere carrière van vele ambtenaren.

De bewindsman zegt dat de bestuursdienst een gespecialiseerde dienst is en dat het besluit om uit FISO te treden ook tegen dat licht moet worden geplaatst. Zij verdient de nodige waardering omdat zij als velddienst multi-inzetbaar is en de nodige ondersteuning geeft aan alle andere ministeries.

Dikan kan vooralsnog geen periode aangeven waarbinnen alles moet worden verwezenlijkt. In het eerste stadium zal er met het ministerie van Binnenlandse Zaken worden gesproken, terwijl in een latere fase ook het ministerie van Financiën in beeld zal komen.