RO reageert op kwestie Kwintie gemeenschap

Exponenten uit de Kwintie gemeenschap hebben volgens een verklaring van het ministerie van Regionale Ontwikkeling(RO) via de media berichten gelanceerd waarbij ongegronde beschuldigingen geuit zijn aan het adres van de directeur en andere ambtenaren op het ministerie.

Volgens de berichten heeft het ministerie bewust meegewerkt aan het benadelen van leden uit de Kwintie gemeenschap die actief zijn in de houtkap.

Het ministerie wenst met deze verklaring te benadrukken dat alle activiteiten met betrekking tot toestemming voor houtkapactiviteiten, zoals toewijzing van kapvakken en inbeslagneming van houtblokken, een pure aangelegenheid is van het ministerie van Ruimtelijke Ordenening Grond- en Bosbeheer, in deze de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). RO heeft slechts een adviserende rol als het gaat om toewijzingen van gemeenschapsbossen en een faciliterende rol wanneer het gaat om het beheer en benutten van gelden verdiend uit gemeenschapsbossen ten behoeven van de ontwikkeling van desbetreffend gemeenschap.

Het ministerie is niet verantwoordelijk voor andere verklaringen die afwijken van het bovenstaande en roept de Kwintie gemeenschap en in het bijzonder de media op om erop toe te zien dat er geen onnodige polarisatie van dit onderwerp plaatsvindt.

Het ministerie maakt zich sterk om in alle rust in overleg met de conflicterende partijen te geraken tot een voor eenieder aanvaardbare vreedzame oplossing(GFC).

Overige berichten