fbpx
RO plant grootse wandel- en trimloop bij jubileumviering

GFC NIEUWS- Het ministerie van Regionale Ontwikkelingen (RO) organiseert in verband met haar 50-jarig bestaan een wandel- en trimloop op 4 april.

Minister Edgar Dikan heeft op 28 januari, de jaardag van het departement, tijdens een persconferentie een reeks van activiteiten aangekondigd in verband met de bigi yari.

Onderdirecteur Jennifer Jozefzoon – Wachter van het Onder-Directoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, voorzitter van de Jubileumcommissie, zegt dat er gemikt is op ongeveer 1.000 lopers. De loop wordt groter dan het aantal van de voorgaande jaren. “We willen meer”, aldus de commissievoorzitter.

Het thema van de wandel- en trimloop is ‘Waka wan gosontu waka meki den kilo saka’. De voorbereiding is in volle gang. De vergunning voor het evenement is ook al in orde.

In verband met het jubileumjaar worden ook truien met speciale opschriften in het kader van het 50-jarig bestaan gemaakt.

Het primair doel van de wandel- en trimloop is om medewerkers van het ministerie en andere overheidsdepartementen zover te krijgen dat ze bewegen om een gezonde levensstijl op na te houden.

De bedoeling is, aldus Jozefzoon – Wachter, dat de gemeenschap ook de gelegenheid krijgt om mee te feesten met de RO- familie. De loop is open voor eenieder.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…