fbpx

RO-minister Dikan ontvangt districtsbegrotingen 2020

Conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen hebben de districtscommissarissen vrijdag de districtsbegrotingen voor het dienstjaar 2020 ingediend bij minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO).

De begrotingen geven een weergave van de benodigde middelen om de districtsplannen te kunnen uitvoeren. De districtsplannen zijn resultaten van de hoorzittingen, waarop burgers inzichten en wensen hebben bijgedragen hoe zij hun ressorten en districten willen ontwikkelen.

Volgens minister Dikan dragen de districtsbegrotingen bij aan een transparant beleid en het proces van decentralisatie. De huidige financieel-economische situatie vraagt om duidelijkheid en inzicht in het financieel beleid van overheidswege. Het feit dat de begrotingen een wettelijke verplichting zijn, doet daar niets van af.

BEKIJK OOK
Chivano Anakaba gezocht in cold case

Voor Dikan is decentralisatie simpelweg het delegeren van een groot deel van de taken van de centrale overheid. De districten moeten ten eerste hun eigen inkomsten zien te genereren. Met de indiening van de districtsbegrotingen is het werk nog niet af, zegt de RO-minister.