Ringweg moet meerwaarde krijgen

Zowel Ringweg Noord als Ringweg Zuid zijn in twee richtingen opengesteld. Hierdoor ontstaan er conflicten en kritische complexe verkeerssituaties. Op zondag 28 januari gaat de eenrichtingssituatie van de Ringweg in. De voorrangssituatie blijft voorlopig ongewijzigd.

Tijdens een persconferentie op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, heeft Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer op het ministerie aangegeven dat het de bedoeling is, aan de Ringweg een meerwaarde te geven ten opzichte van de huidige situatie.

De Charlesburgweg blijft vooralsnog in de voorrang. Over ongeveer een week zullen de verkeerslichten op dit kruispunt worden geïnstalleerd, waarna de voorrangssituatie meteen ook gewijzigd wordt.

Orlando Changoer, inspecteur van Politie gaf aan dat de politie het project toejuicht. De nieuwe situatie zal volgens de inspecteur leiden tot een vlottere afwikkeling van het verkeer. Changoer deed een beroep op de weggebruikers goed op de borden en wegmarkeringen te letten. ‘Het is een nieuwe situatie en men moet er nog aan wennen’, sprak Changoer.

De politie die er vanaf zondag bij zal zijn om het geheel op de meest cruciale kruisingen te begeleiden, zal samen met de weggebruikers werken aan een veilige Ringweg. De eenrichtingssituatie van de Ringweg zal een betere doorstroming van het verkeer met zich meebrengen en is onderdeel van het verkeerscirculatieplan west.(GFC)

Overige berichten