Rijweg Carolina hersteld door ondernemers

Ondernemers uit de omgeving Mapane hebben de rijweg naar Carolina weer begaanbaar gemaakt, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. De oplevering van de weg vond dit weekend plaats onder publieke belangstelling van vertegenwoordigers van omliggende dorpen, parlementslid Patrick Kensenhuis, de districtsraad en de bestuursdienst.

Er werden zware machines ingezet om de grote gaten te dichten met steenslag, sleuven te graven, wegtrenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren. NV Grassalco heeft ook een bijdrage geleverd met de schenking van steenslag. Eerder in de maand mei hebben dorpsbewoners van Cassipora de weg gebarricadeerd, om te voorkomen dat er zwaar verkeer overheen ging.

Districtscommissaris Armand Jurel is blij met het partnerschap tussen de overheid en bedrijven uit de private sector. De rehabilitatie kon hiermee sneller worden voltooid, waardoor dorpsbewoners nu met een tevreden gevoel over de weg kunnen. De participerende bedrijven die zich hebben ingezet voor de rehabilitatie van de weg zullen verdere afspraken maken met de overheid voor het transporteren van hun exploitatieproducten en het structureel onderhouden van deze weg.

De dorpsgemeenschappen en de opererende ondernemers in dat gebied gaven wederom de noodzaak aan, voor de plaatsing en bemanning van een permanente politiepost in de nabije omgeving. Vanwege de verhoogde economische activiteiten in het Carolina gebied zijn er recent veel roofovervallen gepleegd. Zowel dorpsbewoners als ondernemers zeggen zich onveilig, omdat zij steeds diefstallen en roofovervallen moeten riskeren.(GFC)