Rijkste man van Suriname is een Chinese winkelier en niet Brunswijk, beweren zakenlui

Dollars 4

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Binnen een WhatsApp-groep van enkele zeer welgestelde Surinaamse ondernemers is een levendige discussie gaande over wie de rijkste man van Suriname is.

Het online debat begon naar aanleiding van een bericht van GFC Nieuws waarin gesuggereerd werd door enkele personen van de politieke partij ABOP, dat hun leider Ronnie Brunswijk de rijkste man van Suriname is. De politicus zou een vermogen van honderden miljoenen Amerikaanse dollars bezitten.

Zakenlieden binnen de groep beweren echter dat Brunswijk beslist niet de meest kapitaalkrachtige persoon in het land is.

De meesten verwijzen naar een Chinese winkelondernemer uit Paramaribo. Deze zou in de loop der jaren enorme aantallen aandelen van voornamelijk succesvolle Chinese bedrijven in goedkopere tijden hebben gekocht op de Shanghai Stock Exchange (SSE).

Veel grote en invloedrijke Chinese bedrijven zijn genoteerd aan de SSE, waaronder staatsbedrijven, private bedrijven, en bedrijven die een joint venture zijn met buitenlandse partners. De sectoren variëren van financiën, energie en grondstoffen tot technologie, consumentengoederen en meer.

OOK INTERESSANT
Verloedering in Suriname neemt ernstige vormen aan

Het geldvermogen van de Chinese winkelier zou veel hoger liggen dan velen uit zijn directe omgeving zouden doen vermoeden. Deze zeer welgestelde Chinees leidt een zeer eenvoudig bestaan, rijdt in een onopvallende tweedehands auto en kleedt en gedraagt zich opmerkelijk simpel.