fbpx
Rijke economische vluchteling moet bij uitgang betalen, vindt India

Miljonairs die de Indiase belastingdienst proberen te ontvluchten door te emigreren, zullen een vertrekbelasting moeten betalen.

De autoriteiten in India hebben besloten migratie te belasten omdat ze vermoeden dat de rijken van het land vluchten om aan controle en belastingplicht te ontsnappen.

Een dergelijke migratie heeft een directe impact op de belastinginkomsten van de overheid, zeggen ze. 

Er is een speciaal orgaan opgericht door het Centraal College van Directe Belastingen (CBDT), dat het ministerie van Financiën adviseert over het beleid inzake inkomstenbelasting.

Dat kreeg de opdracht om een ​​aantal regels te bedenken om mensen te laten betalen als zij proberen te migreren.

Niet ongebruikelijk

Morgan Stanley onthulde deze maand in een rapport dat alleen al vorig jaar 7.000 miljonairs India verlieten. In totaal hebben de laatste vier jaar meer dan 23.000 rijkelui het land verlaten. Volgens Credit Suisse waren er in november ongeveer 245.000 miljonairs in India.

Jiger Saiya, belasting- en regelgevende partner bij het advocatenkantoor BDO, vertelt dat verschillende landen een exit- of vertrekbelasting kennen.

Hij noemt als voorbeeld Canada. Wanneer een persoon dat land permanent verlaat, gaat de regering er vanuit dat diegene alle eigendommen van de hand heeft gedaan, zelfs als die niet daadwerkelijk zijn verkocht.

De emigrant is over de denkbeeldige opbrengst belasting verschuldigd. Ook in Singapore moeten vertrekkenden een exit taks betalen over werkelijke of veronderstelde inkomsten.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…