Rijbanen van ‘t Hogerhuysstraat opengesteld

De asfalteringswerkzaamheden aan de van ‘t Hogerhuysstraat, ter hoogte van het bedrijf Surmac zijn afgerond.

Dit neemt met zich mee dat beide rijbanen van de eerdergenoemde straat zijn opengesteld voor het verkeer. De Slangenhoutstraat is voorlopig nog gesloten, omdat er aldaar nog wat werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Vanuit het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie doet het hoofd van de afdeling Verkeer, Henk Wip, een beroep op de weggebruikers nog wat begrip op te brengen, zodat deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd voor een veilig en vlotter verkeer.

Volgens Wip zijn de asfalteringswerkzaamheden vrijdagavond rond 20.00 uur aangevangen en duurden die tot en met maandagochtend. Naast de asfalteringswerkzaamheden is er ook een portaal geplaatst voor het verkeerslicht.

De werkzaamheden zijn enigszins uitgelopen, waardoor er maandagochtend een filevorming was in het gehele gebied rondom de van ‘t Hogerhuysstraat. De werkzaamheden zouden maandagochtend om 04.00 uur afgerond moeten zijn, maar dit liep uit, omdat men onder andere nog wat las constructieve werkzaamheden moest uitvoeren.

Aan de van ‘t Hogerhuysstraat worden nog wat werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het ophangen van de lichtbakken.

Men doet er nu alles aan om de resterende werkzaamheden heel gauw af te ronden, zodat de Slangenhoutstraat ook geheel kan worden opengesteld. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de spoedige openstelling van de nieuwe brug te Beekhuizen.