fbpx

Richelieu voorzien van moderne speeltuin

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft Richelieu in Commewijne ook voorzien van een fleurige moderne speeltuin.

De ingebruikname hiervan heeft vorige week onder belangstelling van de jongeren en bewoners van de omgeving plaatsgevonden.

Ter stimulering van bewegen en kinderspelen, worden via het ministerie landelijk speeltuinen aangelegd.

De speeltuin te Richelieu is de vierde waarvoor het ministerie heeft gezorgd. Van de overige drie zijn er in 2018 twee opgeleverd te Groningen en Palmentuin en in 2019 een op Beekhuizen.

Alle sprekers stelden het op prijs dat de kinderen van Richelieu voorzien zijn van een speeltuin. Hiermee kunnen zij in de middaguren positief bezig gehouden worden.

Ook vroegen de sprekers aandacht voor het onderhoud daarvan en deden zij ook een beroep op de ouders om op de kinderen te blijven letten bij het gebruikmaken van de speeltuin.

De donateurs zijn voorstander van ontwikkeling en hebben naar aanleiding daarvan de toezegging gedaan om het ministerie te ondersteunen bij de totstandkoming van de speeltuin.

BEKIJK OOK
Nederlandse Defensie bezoekt Suriname met 47e Onafhankelijkheidsdag

Volgens Minister Gopal is de speeltuin een goed instrument voor de jeugd om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Met de speeltoestellen kunnen kinderen op speelse wijze een gezonde bijdrage leveren aan hun groei. Niet alleen een gezonde leefstijl, maar ook sporten en bewust aan intensieve bewegingsactiviteiten deelnemen is belangrijk.

Rekening houdend met de United Nations Sustainable Development Goals 3 met als doel “Goede Gezondheid en Welzijn” probeert het ministerie de jeugd op heel jonge leeftijd het belang van sporten bij te brengen.

De financiering van deze projecten is veelal gestoeld op een publieke-private partnerschap. Zo streeft het ministerie ernaar om de publieke sector te betrekken bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een veilige en kindvriendelijke omgeving waar het kind zich kan ontplooien.

Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een vijfde speeltuin in Wageningen.