fbpx

Richano, zoon van president Santokhi, biedt zijn verontschuldiging aan zijn vader, de first lady en het volk van Suriname

GFC NIEUWS- Richano Santokhi, de zoon van president Chandrikapersad Santokhi, heeft eerder vanavond in een bericht dat hij deelde op social media, zijn verontschuldiging aangeboden aan zijn vader, de first lady en het volk van Suriname.
Woensdagavond zei de president op de regeringspersconferentie op een vraag van een journalist dat het om een familiekwestie gaat en wilde hij de zaak niet in de media bespreken. Het staatshoofd volstond met: “ja, het is mijn zoon. Het is een familiekwestie en het zal binnen de familie worden opgelost.” De president zei wel dat zaken al waren uitgepraat.
Vanmiddag riep vicepresident Ronnie Brunswijk in een videoboodschap Richano op om zijn vader te ondersteunen.
Lees hieronder de reactie van Richano
“Beste landgenoten goedenavond. Hier spreekt Richano Santokhi, zoon van de president. Ik wil hierbij wat zaken rectificeren. Er zijn wat voice notes van mij gedeeld op social media. Ik heb me daarin uitgelaten over het staatshoofd van Suriname en de first lady van Suriname. Hierbij wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden. Het was nooit en te nimmer mijn bedoeling geweest om het staatshoofd neer te halen. Of om de first lady neer te halen. Ik heb mij laten gaan vanwege mijn emoties en mijn persoonlijke issues met mijn vader. Maar dat blijft privé tussen mij en mijn vader. Ik heb gesproken met hem en gaat gaat weer een beetje de goede kant op. Ik wil graag de enorme schade die ik heb aangericht herstellen. Ik bied bij deze mijn verontschuldigingen aan, aan het staatshoofd, de first lady. En aan heel Suriname. Ik heb een goed gesprek gehad met meneer Brunswijk. Na het onderhoud heb ik een andere kijk gekregen op zaken. Hij heeft me verteld: Je hebt maar 1 vader en 1 moeder. En inderdaad. Het hoort niet zo te gaan. Ik bedank de vp voor de bemiddeling. De president heeft de hoogste autoriteit in het land. Het is niet iemand die neergehaald mag worden, dat dienen wij als burger te respecteren. En wat betreft de ontevredenheid onder het volk: Alles komt goed. We moeten geduld hebben. Ook ik persoonlijk ga ernaar toewerken dat het weer goed komt met dit land. Richano”