fbpx
Richano, zoon van president Santokhi, biedt zijn verontschuldiging aan zijn vader, de first lady en het volk van Suriname

GFC NIEUWS- Richano Santokhi, de zoon van president Chandrikapersad Santokhi, heeft eerder vanavond in een bericht dat hij deelde op social media, zijn verontschuldiging aangeboden aan zijn vader, de first lady en het volk van Suriname.

Woensdagavond zei de president op de regeringspersconferentie op een vraag van een journalist dat het om een familiekwestie gaat en wilde hij de zaak niet in de media bespreken. Het staatshoofd volstond met: “ja, het is mijn zoon. Het is een familiekwestie en het zal binnen de familie worden opgelost.” De president zei wel dat zaken al waren uitgepraat.

Vanmiddag riep vicepresident Ronnie Brunswijk in een videoboodschap Richano op om zijn vader te ondersteunen.

Lees hieronder de reactie van Richano

“Beste landgenoten goedenavond. Hier spreekt Richano Santokhi, zoon van de president. Ik wil hierbij wat zaken rectificeren. Er zijn wat voice notes van mij gedeeld op social media. Ik heb me daarin uitgelaten over het staatshoofd van Suriname en de first lady van Suriname. Hierbij wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden. Het was nooit en te nimmer mijn bedoeling geweest om het staatshoofd neer te halen. Of om de first lady neer te halen. Ik heb mij laten gaan vanwege mijn emoties en mijn persoonlijke issues met mijn vader. Maar dat blijft privé tussen mij en mijn vader. Ik heb gesproken met hem en gaat gaat weer een beetje de goede kant op. Ik wil graag de enorme schade die ik heb aangericht herstellen. Ik bied bij deze mijn verontschuldigingen aan, aan het staatshoofd, de first lady. En aan heel Suriname. Ik heb een goed gesprek gehad met meneer Brunswijk. Na het onderhoud heb ik een andere kijk gekregen op zaken. Hij heeft me verteld: Je hebt maar 1 vader en 1 moeder. En inderdaad. Het hoort niet zo te gaan. Ik bedank de vp voor de bemiddeling. De president heeft de hoogste autoriteit in het land. Het is niet iemand die neergehaald mag worden, dat dienen wij als burger te respecteren. En wat betreft de ontevredenheid onder het volk: Alles komt goed. We moeten geduld hebben. Ook ik persoonlijk ga ernaar toewerken dat het weer goed komt met dit land. Richano”

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…