fbpx
Riaz Ahmadali gedecoreerd met Rotterdamse Vier Leeuwenspeld

GFC NIEUWS- Tijdens de tour van Yaadgaar Orchestra uit Suriname in de periode september-oktober is de orkestleider, Maestro Riaz Ahmadali, verrast geworden met een decoratie.

De Rotterdamse Vier Leeuwenspeld werd hem namens namens Satya Dharma Nederland overhandigd door Ramsodit Rambaratsing, die alsvolgt reageert:

“Yaadgaar is een Orkest dat niet te vergelijken is met een ander Orkest waar ook ter wereld, met Hindoestanen met oorspronkelijk Indiase roots. Ik heb veel eerbied, respect en waardering voor Riaz die naar leerlingen in diverse gebieden in Suriname gaat om hun van muziekkennis te voorzien. Deze vruchten zullen de volgende generaties plukken. Het is duidelijk merkbaar dat alle orkestleden geschoolde muzikanten zijn. Zij hebben geïnvesteerd en vandaag laten zij hun investering zien aan het publiek. Dit dankzij Riaz. Ik wens ze heel veel succes in de toekomst en hoop weer eens van hun optreden te mogen genieten in Nederland”.

De voordracht is gedaan door Ramsodit oud-PvdA Raadslid en mede ondersteund door Bram Peper oud-burgemeester van Rotterdam en gewezen Nederlandse minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijk relaties.

De Rotterdamse Vier Leeuwenspeld wordt slechts vier keer per jaar uitgereikt aan personen met opvallende verdiensten op de gebieden van cultuur, muziek en educatie.

Ahmadali heeft met zijn meer dan 30 muzikale dienstjaren veel gedaan op al deze gebieden. Hij heeft ook diverse oorkondes en onderscheidingen ontvangen, waaronder ‘Ridder in de Ere-Orde van de Palm’ in 2018, uitgereikt door de president van de Republiek Suriname voor al het werk dat is opgevallen.

Riaz om een reactie gevraagd zegt dat hij dit zeker niet verwacht had tijdens deze tour die vele maanden aan voorbereiding gehad heeft. Hij waardeert het ten zeerste en draagt het op aan alle muzikanten van zijn orkest en de mensen daaromheen die hem altijd ondersteund hebben.

Deze tour bestaat uit 14 orkestleden van leeftijden 14 jaar tot boven de 50 jaar zelfs, waarmee ze van klassiek tot modern Bollywood muziek hebben weten te tonen aan de gemeenschap.

Daarnaast zijn er acts uitgevoerd door 7 zangers: Nisha Madaran, Ilhaam Ahmadali, Sharda Doekhie, Viresh Oedietram, Fariz Barsatie, Suren Sewpal en Randy Baitali. Ballads, Baithak, Rock, Jazz, verrassende medleys, maar ook comedy momenten kwamen langs.

Het publiek heeft mogen genieten van zeer gevarieerd en hoogstaand muziek. Vele muzikanten en orkestleiders uit de Nederlands-Hindostaanse muziekscene waren ook tijdens de shows aanwezig en allemaal waren zeer positief over de performance van het geheel orkest, dat bij vier van de vijf optredens een staande ovatie van het publiek kreeg,

Ahmadali mag met zijn Yaadgaar Orchestra zeker spreken van een zeer succesvolle ‘Holland tour 2019’.

Overigens werd deze onderscheiding in de afgelopen 25 jaar aan (slechts) 5 mensen toegekend die met muziek te maken hebben gehad, namelijk Nisha Madaran, Edgar Burgos van Trafassi, Ravinder Bedi van Swareed, Anand Bhadjan van Krishna band en John Mokamsingh van Indian Eagles.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…