fbpx

“RGD verleent te allen tijde hulp”

Op vrijdag 31 augustus verloor een politieman (CN) van de motorbrigade ter hoogte van Krakka in het district Para, de controle over het stuur en kwam op het wegdek terecht. Hierbij raakte hij gewond. Navraag leerde dat er op dat tijdstip een storing in de telefoonverbinding was. Het was dus niet mogelijk om contact te maken met de dichtstbijzijnde medische post.

De agent is toen met de Pro-auto gebracht naar de RGD-poli te Zanderij, alwaar meteen medische hulp is verleend.

In een dagblad stond op 3 september echter vermeld dat “de poli-ambulance van de RGD-poli in dit specifieke geval niet is uitgerukt vanwege financiële problemen met de staat”. Dit laatste wordt absoluut tegengesproken door de RGD.

De dienstdoende gezondheidswerker heeft immers meteen hulp verleend en heeft het slachtoffer na afronding geadviseerd om voor de zekerheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te gaan. Dit voor het geval hij inwendige kneuzingen had opgelopen.

BEKIJK OOK
Bij herdenking Wereldkankerdag: Veel kankers hebben grote kans op genezing bij vroege ontdekking en adequate behandeling

Op de vraag als dit per ambulance kon, is aangegeven dat er geen medische noodzaak was voor vervoer per ambulance. Het slachtoffer zou, indien hij dat toch wenste, SRD 300,= moeten betalen.

Het slachtoffer koos er toen voor om niet met de ambulance te gaan en is met de prowagen naar de Spoedeisende Hulp gegaan.

De RGD wenst nadrukkelijk te vermelden dat zij regelmatig hulp verleend op de Afobakkaweg, ondanks dat het gebied buiten haar werkgebied valt. “Zo gauw er op ons een beroep wordt gedaan rijden wij meteen uit. Er wordt wel duidelijk aangegeven dat de ambulancerit kosten met zich meebrengt. Indien noodzakelijk zal de ambulance ook altijd ingezet worden. Indien het slachtoffer niet meteen in staat is te betalen worden de kosten achteraf verhaald, maar hulp wordt nimmer geweigerd”.