fbpx

RGD komt bewoners La Vigilantia tegemoet met vaccinatiedag

GFC NIEUWSREDACTIE- De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft een vaccinatiedag georganiseerd voor de bewoners van La Vigilantia op de Djamiatul Islamiah school.

Het doel was om zoveel mogelijk de gemeenschap van La Vigilantia en omstreken het gemak te bieden om zich te laten vaccineren.

De bewoners konden zich aanmelden voor de eerste, tweede en ook de booster prik, waarbij zij in de gelegenheid werden gesteld een keuze te maken uit de volgende vaccins: Pfizer, Moderna en Sinopharm.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Omicronvariant in Suriname: goed mogelijk dat er al mensen besmet zijn

“In dit gebied wordt er niet veel gevaccineerd”, zegt Zoraida Nurmohamed, coördinator van het RGD vaccinatieteam Lelydorp. Zij vindt het heel belangrijk dat zij samen met haar team de gemeenschap van La Vigilantia tegemoet kan komen.

Verder geeft zij aan dat de vraag heel groot is, omdat de bewoners helemaal naar Lelydorp moeten om zich te laten vaccineren. Ze is bereid dit gebied vaker aan te doen, zolang de vraag en de noodzaak er is. Ook roept zij de samenleving op om zich goed te laten informeren indien zij twijfelen. “Zet de voor-en nadelen op een rij en maak voor je zelf een goede keus”, zei Nurmohamed.

BEKIJK OOK
BOG rapporteert stijgende lijn dengue-infecties

Sadal K. Is reeds gevaccineerd met het vaccin AztraZeneca en vond het belangrijk zich vandaag voor de derde keer te laten vaccineren, hij kreeg dus zijn boosterprik. Hij vindt het belangrijk zichzelf en andere te beschermen tegen het Covid-19 virus gezien de huidige situatie in het land. “Neemt u bewust de stap om jezelf te vaccineren, zodat wij terug naar het normale kunnen gaan”, gaf Sadal mee als boodschap.

Na het vaccineren werden de mensen geplaatst in een observatieruimte alwaar zij op een zeer creatieve wijze de nodige voorlichting kregen.

De opkomst was groot en ook de seniorenburgers van het bejaardentehuis Husnul Khotimah hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om zich te laten vaccineren.