Seniorenburgers Onverwacht laten zich vaccineren tegen Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van Onverwacht en omgeving konden zich vandaag aanmelden in het Gezondheidscentrum Onverwacht, om gevaccineerd te worden tegen Covid-19.

Het AstraZeneca-vaccin wordt gebruikt om te vaccineren. De interesse bij de cliënten van Para, maar ook van diverse andere gebieden was groot en is zelfs gevraagd wanneer Onverwacht van start zal gaan.

“Ik heb mij altijd laten vaccineren omdat het vroeger al zo was. Ik ben ingeënt tegen ziekten zoals rodehond, mazzelen en pokken. Ik wil mezelf nu meer beschermen” zegt Annelies, een van de cliënten die zich heeft laten vaccineren.

Het seniorenkoppel Jimmy en Evelien is afgegaan op een oproep vanuit de media. Zij besloten hun zaak voor vandaag te sluiten om gevaccineerd te worden. Ze roepen de bevolking op om zich voor zowel de eigen veiligheid als die van anderen te vaccineren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname moet 24 uur per dag vaccineren om ook jongeren te beschermen

Het polihoofd is tevreden met het team dat binnen “no time” samengesteld is om het werk te doen. Ik ben ook heel tevreden over de aanloop.

Ze roept de mensen die nog twijfelen op om zich beter te laten informeren, zodat die zich de volgende keer zonder twijfels laten vaccineren.

De vaccinatie beschermt niet alleen degene die gevaccineerd wordt maar ook anderen”, aldus Joella.

De RGD heeft twee vaccinatie kick-off momenten gehad. Een in Paramaribo (GC Limesgracht) op 25 februari en op 7 maart in Nickerie (GC van Pettenpolder).

Daarna volgden enkele andere gezondheidscentra zoals Meerzorg, Latour, Lelydorp. De districten Wanica, Saramacca en Marowijne komen spoedig aan de beurt.

Het streven van het ministerie van Volksgezondheid is om 70 tot 80 procent van de bevolking te vaccineren, startend met de meest kwetsbare groep, namelijk 40-plussers met onderliggende aandoeningen en 60-plussers.

Overige berichten