fbpx
RGD opent polikliniek te Le Prevoyance

GFC NIEUWS- Te Le Prevoyance, Saramacca, is vrijdag een RGD-polikliniek heropend.

Dit werd officieel gedaan met het doorknippen van het lint bij de ingang van het gerenoveerd gebouw, door de minister van Volksgezondheid Atoine Elias en de waarnemend RGD-directeur Sebitadebie Gopal.

Districtscommissaris Ramai gaf in zijn welkomstwoord aan heel blij te zijn dat de RGD-polikliniek Le Prevoyance wederom open wordt gesteld voor het publiek. Dit in de geest van decentralisatie waar de regering zich op richt. De buurtbewoners hoeven de lange afstanden om andere polis aan te doen, niet meer af te leggen.

Verder was hij trots dat de renovatie tot stand is gekomen door samenwerking van verschillende overheidsinstanties zoals de manschappen van het leger, medewerkers van het ministerie van LVV en de RGD.

RGD-directeur Gopal deelde mee dat de polikliniek van maandag tot vrijdag bemenst zal zijn. Hierdoor zijn ruim 400 mensen geholpen aan gezondheidszorg binnen hun woongebied.

Ze sprak een woord van dank uit aan alle actoren die een steentje hebben bijgedragen aan dit project.

“Bewoners en toekomstige gebruikers van deze poli wil ik meegeven dat onze medewerkers zorgzaam met hen om zullen gaan zoals de Nederlandse betekenis van het het woord Prevoyance meegeeft”, waren de bemoedigende woorden van mw. Gopal.

“Zorg voor gezondheid dichtbij huis is niet alleen de slogan van de RGD, maar ook de regering Bouterse gebruikt hecht hier veel waarde aan,” waren de woorden waarmee minister Elias zijn betoog opende. Voorts gaf hij aan dat de regering er voor iedereen wil zijn en die ontwikkeling wil bieden die er nodig is.

Hij maakte de RGD ook complimenten voor het feit dat deze niet alleen wacht op middelen van de overheid, maar ook zelf actie onderneemt om ontwikkeling te brengen.

Als dank kreeg de minister een bloemstuk van een kindje uit de samenleving.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…