fbpx

RGD opent gezondheidscentrum te Van Pettenpolder

GFC NIEUWS-De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vrijdag een gezondheidscentrum geopend te Van Pettenpolder, Nieuw-Nickerie.

De ministers van Volksgezondheid, Antoine Ellias en Giilmore Hoefdraad, van Financiën hadden de eer dit officieel te doen door het onthullen van een gedenkplaat.

De waarnemend directeur van de RGD, Sebitadebie Gopal, mocht samen met de districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban-Baboe, officieel de deuren van het gebouw openen.

Minister Hoefdraad gaf tijdens zijn toespraak mee dat er zonder een gezond en productief volk ons land haar beoogde grote hoogten niet zal kunnen bereiken. Dus het is van belang dat de uitgaven van de curatieve zorg verhoogd worden. Op deze manier kunnen ook de kosten van de tweedelijnszorg verminderd worden.

BEKIJK OOK
33-jarige autobestuurder Sheik Panchoe overlijdt na aanrijding in ziekenhuis, veroorzaakster ingesloten

Hij gaf de garantie in de toekomst ook de financiele ondersteuning te geven ten behoeve van de missie van de RGD.

RGD-directeur Gopal drukte de gemeenschap op het hart gebruik te maken van de verschillende diensten die het cenrtum biedt om zodoende de algemene gezondheid op peil te houden.

Minister Ellias memoreerde het feit dat het veel moeite heeft gekost om het terrein waarop het centrum is gebouwd ter beschikking te krijgen voor de RGD. Hij heeft toen in de functie van voorzitter van Stichting WIN bergen werk moeten verzetten om uiteindelijk concensus hiervoor te bereiken.