fbpx

RGD ontvangt splinternieuwe analyser

De RGD heeft onlangs een splinternieuwe Automatic SmartLyte Electrolyte Analyzer ontvangen van het bedrijf Quality Lab Supplies. Dit inclusief installatie,training en 1 jaar garantie. De analyzer wordt gebruikt voor de diagnose van en onderzoek naar de evenwichtsproblemen van de elektrolytenbalans.

Een verstoorde elektrolytenbalans kan o.a. het gevolg zijn van een kortdurende ziekte, een nierziekte, een verzwakt immuunsysteem, uitdroging (dehydratie) en/of een onderliggende chronische aandoening.

Gerson Iengibe, Operation Manager Quality Lab Supplies Suriname, deed de overhandiging aan Edwin Noordzee, waarnemend directeur, onder toeziend oog van directielid, Hanna Nijman.

Om de kwaliteit van het laboratorium te verzekeren biedt David Johnston, Klinisch Chemicus in Amerika, waar nodig pro deo zijn diensten aan.

De RGD beschikt over een aantal laboratoria die 7 dagen per week open zijn, van 7.00 tot 11.00 uur. Cliënten van alle verzekeringsmaatschappijen, maar ook particulieren kunnen gebruikmaken van de laboratoriumdiensten van de RGD.(GFC)