fbpx

RGB werkt hard aan inlopen achterstand grondaanvragen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag ruim 750 bereidsverklaringen, toewijzingsbeschikkingen en grondoverdrachten uitgereikt aan de bewoners van het district Wanica. Volgens de bewindsvrouw wordt er nu harder gewerkt om de achterstanden die er zijn, in te lopen.

In anderhalf jaar tijd is het de derde keer dat het ministerie grondpapieren aan de bewoners van Wanica heeft overhandigd. Daarbij maakt het ministerie geen onderscheid naar ras, geloof of politieke kleur. Alle aanvragen van Surinamers worden serieus in behandeling genomen, stelde Samsoedin. Ze gaf aan dat er nog veel aanvragen van de bewoners van het district nog afgehandeld moeten worden.

BEKIJK OOK
Bacheloropleiding Milieuwetenschappen en Masteropleiding Sustainable Management of Natural Resources AdeKUS geaccrediteerd

De minister riep de bewoners nog een beetje geduld te betrachten aangezien het ministerie gepland heeft om in oktober nog meer documenten uit te reiken aan de belanghebbenden in het district. Zodra de bewoners in het bezit zijn van de nodige documenten hebben ze ook rechtszekerheid. Met uitzondering van bouwkavels zijn er ook landbouw- en tuinbouwkavels verstrekt. Dit draagt volgens Samsoedin bij aan de ontwikkeling van Suriname.