fbpx
RGB verstrekt 200 bereidverklaringen in Wanica

GFC NIEUWS- Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag 200 bereidverklaringen in Altona, Wanica, de locatie waar het Wanica Ziekenhuis staat.

De bedoeling is om 2000 kavels in het gebied ter beschikking te stellen.

Minister Lekram Soerdjan van RGB haalde aan dat burgers niet meer zullen betalen voor de uitmetingskaarten. De regering zal overal landmeters inzetten die de kaarten zullen verdelen.

Ondervoorzitter van het parlement, Melvin Bouva, zegt dat woningbouw prioriteit heeft. “Burgers zijn al moe om SRD 2000 te betalen aan huishuur. Het volk wil in haar eigen huis wonen.”

Bouva wees op het belang van het garantiefonds dat het mogelijk maakt dat de kleine man aan een woning komt.

“De president heeft aangegeven dat u een stuk grond zal krijgen en we gaan door ermee totdat iedereen een stuk heeft,” aldus Bouva. Hij vervolgt: “stoor je niet aan mensen die bewust aan de kantlijn staan en met negatief nieuws komen. Blijf geloof hebben in deze regering.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.