fbpx

RGB reikt meer dan 130 grondpapieren uit aan bewoners Paramaribo

GFC NIEUWS- Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag 134 grondpapieren uitgereikt aan bewoners van Paramaribo Noord.

RGB-minister Lekhram Soerdjan gaf aan dat de uitreiking gelet op de grote achterstand maar een druppel op een hete plaat is.

Grond is een fundament (basis behoefte) voor ontwikkeling en deze regering is volgens de bewindsman met veel overgave bezig om de achterstand in het hele land weg te werken.

Districtscommissaris Mike Nerkust gaf in zijn toespraak aan dat het ministerie hard heeft gewerkt om te komen tot de uitreiking van de grondpapieren. “Het is een moment waar velen van u jarenlang op heeft gewacht. Koester het. Verkoopt u de percelen niet,” richtte de dc zich tot de aanwezigen.

BEKIJK OOK
Ex-vicepresident Adhin gedagvaard door het OM

Namens de bewoners bedankte de districtscommissaris onder andere de minister en zijn team voor hun inzet. “De overheid heeft haar deel gedaan, doet u ook uw deel.

Vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva, wees de aanwezigen erop dat ze nu zekerheid hebben en met een gerust gevoel kunnen slapen. Hij riep de aanwezigen op om geloof te hebben in de droom van president Desi Bouterse en het streven van de regering namelijk: “ Voor elk gezin een woning”.

De uitreiking heeft op het terrein van het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost plaatsgevonden.