fbpx
RGB-minister vraagt ondersteuning burgers

GFC NIEUWS- Minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft de samenleving opgeroepen om ook haar bijdrage te leveren bij het inlopen van de achterstand van de uitgifte van grondpapieren.

“Ik wil dat u de boodschap brengt dat RGB bezig is de inhaalslag te maken die nodig is voor ontwikkeling. Grond is ontwikkeling. Helpt u mij om die achterstand in te lopen door een goede boodschapper te zijn.” Deze oproep dee deed bewindsman bij de uitgifte van bijkans 500 grondpapieren te Tamanredjo in Commewijne deze week.

162 personen die in aanmerking komen voor een woning op het nieuwe Richelieu Housing Project, ook wel genoemd Pollack project, hebben hun beschikking voor hun kavel ontvangen.

312 burgers van het Richelieu 2 project hebben een kopie van hun bereidverklaring.

Het is van belang dat burgers ook hun verantwoording op zich nemen en de nodige documenten voor het behandelen van hun aanvragen indienen op de daarvoor bestemde plekken.

De minister heeft ook gevraagd om oplichters te neutraliseren. “Er zijn veel oplichters die bezig zijn de gemeenschap op te lichten. Ik wil dat niet hebben. Als u veel geld heeft, gaat u dat niet betalen aan oplichters. U heeft kinderen, familie of een gezin.”

“Gaat u dat geld nuttig besteden. Er zijn procedures. Er zijn regels. Alles is duidelijk. Indien iets toch onduidelijk is maak contact met RGB. Betalingen dienen niet her en der verricht te worden, bij ik weet niet wie en waar, 9000,- of 7000,-. Gaat u niet in die verleiding.”

Hij heeft de gemeenschap ook gewaarschuwd om zich niet te laten ontsporen door politieke opposanten. “De mensen die u proberen te ontsporen komen wel hun zaken regelen.”

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…