fbpx

RGB-minister vraagt ondersteuning burgers

GFC NIEUWS- Minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft de samenleving opgeroepen om ook haar bijdrage te leveren bij het inlopen van de achterstand van de uitgifte van grondpapieren.

“Ik wil dat u de boodschap brengt dat RGB bezig is de inhaalslag te maken die nodig is voor ontwikkeling. Grond is ontwikkeling. Helpt u mij om die achterstand in te lopen door een goede boodschapper te zijn.” Deze oproep dee deed bewindsman bij de uitgifte van bijkans 500 grondpapieren te Tamanredjo in Commewijne deze week.

162 personen die in aanmerking komen voor een woning op het nieuwe Richelieu Housing Project, ook wel genoemd Pollack project, hebben hun beschikking voor hun kavel ontvangen.

312 burgers van het Richelieu 2 project hebben een kopie van hun bereidverklaring.

Het is van belang dat burgers ook hun verantwoording op zich nemen en de nodige documenten voor het behandelen van hun aanvragen indienen op de daarvoor bestemde plekken.

BEKIJK OOK
BEP: Inheemsendag 2022 in teken van recht en strijd

De minister heeft ook gevraagd om oplichters te neutraliseren. “Er zijn veel oplichters die bezig zijn de gemeenschap op te lichten. Ik wil dat niet hebben. Als u veel geld heeft, gaat u dat niet betalen aan oplichters. U heeft kinderen, familie of een gezin.”

“Gaat u dat geld nuttig besteden. Er zijn procedures. Er zijn regels. Alles is duidelijk. Indien iets toch onduidelijk is maak contact met RGB. Betalingen dienen niet her en der verricht te worden, bij ik weet niet wie en waar, 9000,- of 7000,-. Gaat u niet in die verleiding.”

Hij heeft de gemeenschap ook gewaarschuwd om zich niet te laten ontsporen door politieke opposanten. “De mensen die u proberen te ontsporen komen wel hun zaken regelen.”