fbpx

200 grondbeschikkingen voor bewoners Saramacca

Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft tweehonderd grondbeschikkingen uitgegeven aan bewoners van Groningen, Saramacca. RGB-minister Roline Samsoedien heeft bij deze activiteit de nadruk gelegd op rechtszekerheid van grond. “Als je het niet inschrijft, zal het perceel in het bestand van GLIS geregistreerd staan als een vrij perceel. Dan vraagt iemand anders het aan die dan in aanmerking komt ervoor”, aldus de minister vrijdag tijdens haar toespraak.

Burgers kloppen aan bij de instanties met de klacht dat het perceel aan hen toebehoort, maar achteraf aan iemand anders is uitgegeven. “Omdat je niks hebt gedaan. Het niet hebt ingeschreven, dan krijg je zulke problemen. Schrijf je het in, dan krijg je vervolgens je transportboek. Dat is de toekomst van jou en je gezin.”

OOK INTERESSANT
Behalve geen water uit de kraan nu ook geen stroom in delen Paramaribo- Noord

De minister roept de mensen op om ook hun verantwoording te dragen en hun stukken tijdig in te dienen. “Indien u een toewijzingsbeschikking in handen hebt, ga maandag naar GLIS voor de inschrijving. Als u wordt opgeroepen om documenten in te dienen, doe dat spoedig.”

Ook districtscommissaris Lakshminarain Doebay heeft de burgers gewezen op hun verantwoording. “Nadat u uw beschikking hebt gehad moet u alles doen binnen zes maanden, zodat u uw beschikking krijgt. Doet u dat niet, dan bestaat de kans dat u het perceel kan kwijtraken, maar dan is het uw eigen schuld.” Hij drukte de personen op het hart om goed gebruik te maken van hun perceel. De jongeren roept hij op, om hun toekomst op te bouwen.(GFC)