fbpx
RGB-minister belooft versterking uitvoeringscapaciteit gronduitgifte

Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) belooft het gronduitgiftebeleid op te zullen voeren.

“We moeten natuurlijk kijken naar de oude aanvragen en de achterstand proberen in te lopen, maar dat betekent niet dat hetzelfde lot de nieuwe aanvragen zal overkomen.” Hij verzekerde het parlement dat zijn ministerie versterking zal brengen in de uitvoeringscapaciteit wanneer het gaat om gronduitgifte.

Aan de minister is ook in De Nationale Assemblee gevraagd hoe het staat met de dubbele gronduitgifte. Hij heeft de mensen die hierbij betrokken zijn uitgenodigd om spoedig contact op te nemen, zodat samen naar mogelijkheden kan worden uitgekeken om deze zaak op te lossen. “Als het opzettelijk of onopzettelijk is gekomen dat het ministerie een fout heeft gemaakt, is er sprake van dubbele uitgifte. De tweede uitgifte zou dan nietig moeten worden verklaard. We moeten nagaan in hoeverre die mogelijkheid er is, juridisch gezien”, zegt de minister.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vervolgens opheldering gebracht in de kwestie van dubbele gronduitgifte. Zij heeft aangegeven dat in welk district het ministerie ook bezig is, in de nieuwe Anti-corruptiewet is opgenomen dat de minister via openbare bekendmaking bekend maakt in welke gebieden domeingrond beschikbaar is voor toewijzing. “In dezelfde wet staat ook aangegeven dat in geval van de dubbele uitgifte, de tweede uitgifte onwettig is.”

“We hebben de wet zodanig gewijzigd dat het verboden is om wanneer het proces van aanvraag en toewijzing al is gebeurd, een tweede in behandeling te nemen. Via de Anti-corruptiewet is de Wet op Uitgifte van Grond gewijzigd”, merkt de voorzitter op.

Zij doet een beroep op het ministerie en de burgers om te kijken naar de wet. “Iedereen denkt dat de Anti-corruptiewet niet is afgekondigd of dat het niet werkt, omdat een commissie die in de wet wordt genoemd niet is ingesteld. De Anti-corruptiewet is meer dan een commissie. Er zijn bepalingen die gevolgen hebben”, aldus de DNA-voorzitter.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.