fbpx

RGB klaar voor uitgifte bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen Wanica

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer(RGB) heeft in de afgelopen maanden noodzakelijke voorbereidingen getroffen in het district Wanica, om te komen tot een beter overzicht van de problemen van de plaatselijke gemeenschap met betrekking tot grondaangelegenheden. Het gevolg hiervan is dat RGB zover is om opgelopen achterstanden in dit district in te lopen.

In dit kader zullen er donderdagmiddag 31 op het districtscommissariaat meer dan 600 bereidverklaringen, toewijzingsbeschikkingen en overdrachten aan zij die daarvoor in aanmerking komen, verstrekt worden.

Niet alleen in Wanica wordt RGB geconfronteerd met achterstanden, maar ook in de andere districten. Landelijk zijn er heel wat vraagstukken die voor een betere uitleg vatbaar zijn.

Vanwege het gebrek aan de juiste informatie blijkt dat belanghebbenden vaker niet de juiste procedure in acht nemen na het ontvangen van bijvoorbeeld een bereidverklaring of toewijzingsbeschikking. Hierover zal vanuit het ministerie een verhoogde informatiestroom in samenwerking met het Nationaal Informatie Instituut(NII) worden gelanceerd.

Overige berichten