fbpx
RGB: intrekking houtconcessie Brunswijk geen rancune

Naar aanleiding van berichten in de media over de intrekking van het concessierecht op naam van de heer Brunswijk, Ronnie wenst het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer het volgende te weerleggen:

“Aan Brunswijk, voornoemd, is bij beschikking van de minister van ROGB dd. 24 december 2013, Bureau no. 4047-13/Min RGB, voor de duur van vijf jaar een concessie tot exploitatie van hout op het terrein vermoedelijk groot 4822ha, gelegen in het district Marowijne, ten westen van de Marowijnerivier en bekend als terrein no. 17c, toegekend.

Procedure

Nadat een aanvraag voor een concessie wordt ingediend, wordt er door de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) een onderzoek ingesteld naar de vereisten aan welke de aanvrager dient te voldoen. Afhankelijk van het advies wordt door de minister bepaald als de concessie al dan niet wordt toegekend aan de aanvrager.

Indien de concessie wordt toegewezen, moet de concessiehouder voldoen aan een aantal wettelijke verplichtingen. Eén van ze is het betalen van concessierechten over het desbetreffend concessiegebied.

Case Brunswijk

Uit de administratie van de SBB is gebleken dat Brunswijk de verschuldigde concessierechten niet heeft voldaan vanaf december 2014 tot en met december 2017. De SBB heeft herhaalde malen Brunswijk middels een schrijven aangemaand het verschuldigde bedrag aan concessierechten, welke inmiddels is opgelopen, te voldoen.

Brunswijk had in een persoonlijk onderhoud met de minister van RGB aangegeven dit in orde te zullen maken. Tevens heeft hij de bewindsvrouw medegedeeld dat hij wegens omstandigheden niet altijd bereikbaar is, maar dat de communicatie via zijn directe contactpersonen te weten de heer Robin Brunswijk en Hugo Blinker zou verlopen.

Beide heren te weten Brunswijk en Blinker hebben uit handen van het ministerie diverse aanmaningsbrieven ontvangen, maar de terugkoppeling met het ministerie bleef tot heden ten dage uit. Dat was de directe reden voor het ministerie van RGB c.q. de SBB om conform de wet: artikel 32 lid 1onder a en 36 lid 1 onder c van de Wet Bosbeheer, de concessierechten toegekend aan Brunswijk op 19 januari 2017 in te trekken”, schrijft het ministerie.

Vraagtekens

In een plaatselijk dagblad verscheen op 10 januari 2018 een bericht met een quote van Brunswijk: “al trekken ze al mijn concessies in, er zijn andere manieren om aan geld te komen” baart het ministerie enigszins zorgen”wordt verder aangehaald.

Het ministerie van RGB betreurt deze houding van Brunswijk, voor wie zij altijd een deur open heeft gehouden om te communiceren, waarvan hij het niet nodig achtte daarvan gebruik te maken.

“Het ministerie wenst met klem te benadrukken dat de maatregel met betrekking tot intrekking van concessies niet slechts op Brunswijk wordt toegepast, doch elke concessiehouder die in gebreke blijft ten aanzien van concessieverplichtingen mag soortgelijke maatregelen tegemoet zien. Voor concessionarissen die aanmaningen hebben ontvangen van SBB en het verschuldigde bedrag niet in één keer kunnen voldoen, bestaat altijd de mogelijkheid om middels dialoog te komen tot een betalingsregeling”.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…