RFHL noteert USD 55.8 miljoen winst eerste kwartaal

GFC NIEUWS- De president van Republic Financial Holdings Limited (RFHL), Nigel Baptiste, kondigde maandag aan dat er een winst toerekenbaar aan de aandeelhouders van USD 55,8 miljoen is geboekt voor het kwartaal eindigend op 31 december 2019.
Dat is een stijging van USD 3,48 miljoen ofwel 6,7% ten opzichte van de overeenkomstige periode van het vorig jaar.
Bij het bekendmaken van de resultaten stelde Baptiste het volgende: “De totale activa bedroegen USD 15,24 miljard op 31 december 2019, een stijging van USD 4,42 miljard ofwel 40,9% ten opzichte van de totale activa in december 2018. Deze stijging was voornamelijk te wijten aan de twee overnames in 2019.
De overname van Cayman National Corporation op 13 maart 2019 voegde USD 1,75 miljard toe en de overname van Scotiabank’s bankactiviteiten in St. Maarten en de Oost-Caribische regio (Anguilla, Dominica, Grenada, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, en St. Vincent en de Grenadines) op 1 november 2019, heeft USD 1,9 miljard toegevoegd aan de activabasis van de Groep.
We zijn begonnen met het verwerven van de bankactiviteiten van Scotiabank op de Britse Virgin Islands en zijn momenteel bezig met de verschillende regelgevende autoriteiten die hun goedkeuring moeten verlenen voor deze overname. ”
Baptiste stelde voorts dat ondanks de economische uitdagingen in verschillende van de belangrijkste markten van de Groep, hij vertrouwen heeft in een solide prestatie voor de balans van het boekjaar.
Ook sprak hij zijn waardering uit voor de voortdurende ondersteuning van het management, het personeel en de klanten van de Republic Group.