fbpx
Resterende COVID-patiënten redelijk stabiel

GFC NIEUWS- De drie resterende COVID-19 patiënten verkeren in redelijk stabiele conditie.

Ze zijn volgens luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) tevens lid van het Nationaal COVID-19 Managementteam, aan de betere hand. Veira zegt dat er over deze personen heel gauw informatie verstrekt zal worden door het ministerie van Volksgezondheid.

“Van COVID-19 kan je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels,” benadrukt de directeur. Ze adviseert personen die bij zichzelf symptomen van het virus merken om contact te maken met het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) op het verkorte nummer 178.

De COVID-19 teller in Suriname staat sedert 31 maart op 10. Van dit aantal overleed 1 patiënt, terwijl intussen zes genezen zijn verklaard. Op dit moment zitten 134 personen in quarantaine op door de overheid aangewezen locatie (overheidsquarantaine), terwijl 43 op een eigen locatie onder toezicht van de overheid zijn (thuisquarantaine).

Waar in Suriname het aantal besmettingen zeer laag is, noteren onze buurlanden daarentegen hogere cijfers. Brazilië telde dinsdag 25.262 besmette gevallen, waarvan 1532 overleden en 14.026 genezen. Van de 9704 overgebleven actief besmette personen verkeerden 296 in kritieke toestand.

Frans-Guyana volgt met 86 positieve gevallen, waarvan 51 zijn hersteld. Van de resterende 35 verkeerde tot dinsdag 1 in kritieke toestand.

Guyana had tot dinsdag 47 positieve gevallen genoteerd, waarvan zes zijn overleden en acht genezen verklaard. Van de resterende 33 verkeerden 5 in kritieke toestand.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…