Resterende COVID-patiënten redelijk stabiel

GFC NIEUWS- De drie resterende COVID-19 patiënten verkeren in redelijk stabiele conditie.
Ze zijn volgens luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) tevens lid van het Nationaal COVID-19 Managementteam, aan de betere hand. Veira zegt dat er over deze personen heel gauw informatie verstrekt zal worden door het ministerie van Volksgezondheid.
“Van COVID-19 kan je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels,” benadrukt de directeur. Ze adviseert personen die bij zichzelf symptomen van het virus merken om contact te maken met het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) op het verkorte nummer 178.
De COVID-19 teller in Suriname staat sedert 31 maart op 10. Van dit aantal overleed 1 patiënt, terwijl intussen zes genezen zijn verklaard. Op dit moment zitten 134 personen in quarantaine op door de overheid aangewezen locatie (overheidsquarantaine), terwijl 43 op een eigen locatie onder toezicht van de overheid zijn (thuisquarantaine).
Waar in Suriname het aantal besmettingen zeer laag is, noteren onze buurlanden daarentegen hogere cijfers. Brazilië telde dinsdag 25.262 besmette gevallen, waarvan 1532 overleden en 14.026 genezen. Van de 9704 overgebleven actief besmette personen verkeerden 296 in kritieke toestand.
Frans-Guyana volgt met 86 positieve gevallen, waarvan 51 zijn hersteld. Van de resterende 35 verkeerde tot dinsdag 1 in kritieke toestand.
Guyana had tot dinsdag 47 positieve gevallen genoteerd, waarvan zes zijn overleden en acht genezen verklaard. Van de resterende 33 verkeerden 5 in kritieke toestand.

Overige berichten