fbpx

Ressortvergadering VHP in Nieuw-Amsterdam voortgezet ondanks stroomonderbreking

GFC NIEUWS- Ondanks een stroomonderbreking van 45 minuten heeft de VHP een ressortvergadering zaterdag in Nieuw-Amsterdam niet afgeblazen.

“De stroomtoevoer was voor ongeveer 45 minuten onderbroken, maar dat heeft de pret niet mogen drukken, want ook daarmee is er rekening gehouden. Er is toen een stroomgenerator ingezet”, meldt de partij.

De verschillende sprekers hebben diverse problemen aangekaart, waaronder de leefomstandigheden, veiligheid, hangjongeren, drop-outs, de enorme staatsschulden, het onderwijs, jongeren met mastersopleiding hebben geen werk, slechte infrastuur, slechte gezondheidszorg en babyvoedingssubsidie weggehaald.

Deze regering weet niet wat productie is. In plaats van dat de regering de productie in de landbouw en veeteelt stimuleert, importeert deze regering eieren.

Volgens de sprekers is de NDP niet meer gewild, de paarse partij zorgt alleen maar voor achteruitgang, ellende en armoede. Vanuit de NDP is er geen liefde, rechtvaardiging en vooruitgang. Als er vanuit de paarse partij liefde was, had ze de wijziging van de Wet op de Staatsschuld niet goedgekeurd.

Hoofdbestuurslid Sidik Moertabat gaf aan dat de Javaanse bevolking zich massaal aansluit bij de VHP. Door overweldigende opkomst in Nieuw-Amsterdam is VHP Commewijne vastberaden om meer dan 2 zetels binnen te halen.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie

VHP-voorzitter Chan Santokhi benadrukte om de eenheid binnen de partij te bewaren omdat er slechts één doel is, namelijk, ons geliefd land Suriname te redden.

De VHP heeft gestreden tegen de afschaffing van het leenplafond, de partij heeft alle middelen ingezet om de wijziging te stoppen. Het is duidelijk dat de leningen niet zullen worden ingezet voor de ontwikkeling, maar voor andere doeleinden.

De minister van Financiën heeft een strafbaar feit gepleegd, daarom heeft de VHP aangifte gedaan ter bescherming van het volk tegen armoede. De afschaffing van deze wet zal maken dat de koers weer zal stijgen.

De VHP heeft naar aanleiding hiervan internationale instellingen geïnformeerd. Het goede nieuws is dat de instanties niet langer gewillig zijn te lenen aan deze regering.

Volgens de VHP voorzitter heeft Nieuw-Amsterdam grote potentie. Hij zegt dat er plannen waren om een 2e ringweg via een brug tussen Leonsbrug en Nieuw-Amsterdam te bouwen. Dit project is gestopt door deze regering.

Als de VHP aan de macht komt, zal de brug gebouwd worden. “Er veel hoop is, er komen betere tijden.”