fbpx

Ressortcentra LVV moeten fungeren als kenniscentrum voor boeren

GFC NIEUWS- De ressortkantoren moeten eveneens als kenniscentra worden gezien, waar boeren terecht kunnen voor het uitwisselen van informatie en/of het opvragen van de broodnodige informatie ter begeleiding van de landbouwers in de diverse gebieden.

Dit zei minister Rabin Parmessar donderdag tijdens een bezoek aan het LVV-ressort kantoor te Kwatta.

De delegatie werd rondgeleid op het complex, waarbij ressortleider Lachman Oemapersad een uiteenzetting gaf van de werkzaamheden en de ervaringen die zij als afdeling opdoen gedurende hun werkzaamheden.

Minister Parmessar drukte de ressortleider op het hart dat de landbouwvoorlichters en onderzoekers in het veld duidelijk zichtbaar moeten zijn. Ook verwacht de bewindsman regelmatige rapportage van de veldwerkers zodat de statistieken kunnen bijdragen aan het formuleren en uitvoeren van het beleid.

BEKIJK OOK
Oudere man en nichtje met lichamelijke beperking daags na woningbrand overleden

De ressortafdelingen zijn een niet te onderschatten schakel in het geheel, daar ze een belangrijke plaats innemen in het uitdragen van het beleid naar de doelgroep toe. De doelgroep agrariërs ligt veelal in de randstad en daarbuiten en zijn de ressortafdelingen van LVV daarom zo dichtbij mogelijk bij deze doelgroep geplaatst. Hierdoor kunnen de agrariërs makkelijker zonder veel tijdverlies deze kantoren bezoeken voor de nodige diensten.

Het is daarom ook van belang dat deze ressortkantoren regelmatig en zo efficiënt mogelijk rapporteren aan de leiding van het ministerie, zodat kan worden bijgesteld waar nodig.