Republic Financial Holdings ondersteunt strijd tegen COVID-19, US$ 100.000 voor Suriname

GFC NIEUWS- Republic Financial Holdings Limited (RFHL) heeft aangekondigd dat de Groep een totale bijdrage van US$ 2 miljoen zal leveren in alle gebieden waarin zij haar bedrijfsactiviteiten uitoefent, namelijk Trinidad en Tobago, Grenada, Guyana, Barbados, Ghana, Suriname, de Cayman Islands, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, St. Kitts & Nevis, St. Maarten, Anguilla en Dominica.
Van dit totaal is een bedrag van US$ 100.000 bestemd voor Suriname.
Bij de aankondiging stelde President & CEO van de Groep, Nigel Baptiste, dat “De omvang van de menselijke tragedie die zich voor onze ogen aan het voltrekken is, van buitengewone historische betekenis is. Hoewel de Groep zich inzet om onze klanten te helpen de economische impact te overleven, moet er op maatschappelijk niveau nog veel meer gebeuren. Geen enkel land is immuun voor dit virus en gezien onze voorkeur voor open grenzen, moeten we allemaal geïnteresseerd zijn in wat er elders gebeurt. Het beheersen van dit virus vereist collectieve verantwoordelijkheid op wereldniveau.”
De ondersteuning van US $ 2 miljoen in al haar gebieden valt onder de Bank’s sociaal-maatschappelijk programma ‘Power to Make a Difference’, en is specifiek gericht op een aantal van de belangrijkste vereisten in de strijd tegen COVID-19.
De bijdrage is bedoeld om te helpen bij de aankoop en voorziening van kritieke benodigdheden, zoals beademingsapparaten, persoonlijke beschermingsequipement, testkits, voedsel en benodigdheden voor de gezondheidswerkers, alsook ter ondersteuning van de uiterst belangrijke berichten inzake ‘social distancing’.
Leden van de Republic Group hebben reeds talloze stappen ondernomen om het welzijn van hun klanten en personeel te beschermen en tegelijkertijd zorg te dragen voor het verlenen van essentiële bankdiensten.
De Groep heeft ook contact opgenomen met haar klanten om de slachtoffers van de door de COVID-19-pandemie veroorzaakte ontwrichting, van de kasstroom te voorzien in dezen.
Montague Mc Leod, waarnemend Algemeen Directeur van Republic Bank (Suriname), merkte op: “Tijdens een crisis als deze moet er veel gebeuren, dus we moeten het samen doen. Daarom hopen we dat onze ondersteuning niet alleen zal bijdragen aan het stopzetten van de verdere verspreiding van het virus in Suriname, maar ook bijdragen van anderen in het bedrijfsleven zal inspireren.”
De Groep onderkent het dynamische karakter van de situatie en blijft zich inzetten voor de belangen van haar personeel, klanten en gemeenschappen.

Overige berichten