fbpx

Republic Bank gaat voor ongeëvenaarde prestaties

De gisteren officieel geopende Republic Bank Suriname (RBL) heeft per 30 september 2014 activa van US $ 9.4 miljard laten registreren, met een eigen vermogen op 1,4 miljard dollar. De winst toekomend aan de aandeelhouders voor het boekjaar 2014 bedroeg US $ 192 miljoen.

In Trinidad & Tobago leidt Republic Bank de markt op het gebied van kaartuitgifte, met meer dan 35% marktaandeel in een vijf-spelersmarkt, en meer dan 50% marktaandeel in merchant Point of Sale diensten . In 2010 het was RBL de eerste bank in het Caribisch gebied om creditcards met Chip en PIN-technologie aan te bieden. Dit geeft volgens de bank duidelijk weer dat zij gaat voor ongeëvenaarde prestaties.

Tijdens een gisteren gehouden persconferentie gaf het management team van RBL onder meer aan dat de bank een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse economie. General Manager Gloria Anthony van RBL Suriname zei blij te zijn om Suriname te ontmoeten.

De officiële opening van de zes vestigingen van RBL in Suriname beschouwt zij als een trots moment, omdat het een nieuw begin en een stap naar succes betekent. Zij bracht dank uit aan alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan de succesvolle introductie van Republic Bank in Suriname, onder wie RBL-medewerkers in Trinidad en in Suriname, alsook de Advertising Agencies Publicis (Trinidad & Tobago) en NV TRAD (Suriname).

De Republic Bank Group onderschrijft een filosofie van expansie door groei en acquisities en creëert consequent aanzienlijke waarde aan strategische investeringspartners, gedreven door een filosofie van het behoud van sterke lokale participatie in alle overzeese investeringen.

RBL heeft weliswaar een Caribische basis, maar is een wereldwijde speler die waarde toevoegt aan de markten door middel van een ontwikkelingsaanpak die garant staat voor een sterke lokale inbreng, sterke lokale kennis en sterke lokale invloed op de besluitvorming. Het accent ligt onder meer op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uitbreiding is thans gericht op het Caribisch gebied en Sub-Sahara Afrika.

Overige berichten