fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Republic Bank en Stichting Unu Pikin maken drie scholen blij

GFC NIEUWS- In het kader van haar sociaal maatschappelijk programma “The Power to Make a Difference”, heeft Republic Bank samen met Stichting Unu Pikin, drie scholen blij gemaakt.

Het gaat om de St. Theresiaschool te Moengo, de Johan Cheliusschool te Redi Doti en O.S. Bigi Poika. Deze scholen zijn allemaal voorzien van nieuw meubilair voor hun bibliotheek; meubilair dat is vervaardigd door de Stichting.

Stichting Unu Pikin is een sociale werkplaats die stage, opvang en arbeid biedt aan mensen met een beperking. Er worden onder andere meubels voor scholen vervaardigd, fietsen gerepareerd en boeken verzameld voor de verkoop. Met de opbrengsten wordt de Stichting draaiende gehouden.

OOK INTERESSANT
Surinaamse wielrenners werken druk internationaal schema af

Vorig jaar diende de stichting het project in bij Republic Bank, omdat scholen vaker een beroep doen op de stichting voor nieuw meubilair, maar de financiën tekortkomen. Het project om deze drie scholen blij te maken met nieuw meubilair, werd door de Bank gehonoreerd.

Met dit programma beoogt Republic Bank bij te dragen aan het helpen opbouwen van succesvolle gemeenschappen in alle markten waarin zij opereert. Sinds haar intrede in Suriname in 2015, heeft de Bank al vele projecten ondersteund.

De totale kosten van dit project zijn SRD 54,000.