fbpx
Republic bank doneert USD 100.000 aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- In het kader van het indammen van de COVID-19-pandemie in Suriname heeft de Republic Bank diverse persoonlijke beschermingsmiddelen en testmiddelen aan het ministerie van Volksgezondheid gedoneerd.

De middelen zijn bestemd voor het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en zijn ingekocht door het bedrijf Intermed. De totale waarde van de middelen bedraagt USD 100.000.

De directeur van de Republic Bank, Montague Mc Leod gaf aan dat deze donatie onderdeel is van het programma “Power to make difference”.

Middels dit programma levert de bank in alle landen waarin zij opereert een bijdrage om het COVID-19 virus tegen te gaan. De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias gaf aan namens de regering dankbaar te zijn met deze geste, zodat COVID-19 zich tot een minimum kan beperken.

De schenking vond plaats op 5 mei jongstleden op het ministerie van Volksgezondheid, onder aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, de directeur van het BOG, de directeur van de Republic Bank en enkele medewerkers van Intermed.

“Namens het Centraal Laboratorium en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zijn wij u heel dankbaar en kunnen wij onze testcapaciteit vergoten”, aldus de directeur van het BOG, Minouche Bromet.

Als afsluiting gaf de directeur van de Republic Bank aan dat de minister altijd een beroep op de bank mag doen en er zal vervolgens nagegaan worden in hoeverre zij nog een bijdrage kunnen leveren.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…