fbpx
Facebook Pagelike Widget

Repatriëringsvluchten weer opgepakt

GFC NIEUWS- Zondagavond werd de repatriëringsvlucht vanuit Curaçao uitgevoerd.

Er reisden twee artsen mee. Vandaag wordt de repatriëringsvlucht vanuit Aruba uitgevoerd.

De repatriëringsvluchten waren eerder stopgezet, omdat een aantal logistieke zaken niet volgens planning verliep, zei Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, tevens lid van het Managementteam COVID-19.

Bovendien was er ontevredenheid onder een aantal in overheidsquarantaine vertoevende burgers. Zo moest men het doen zonder de basale voorzieningen en werd voeding laat geleverd.

“Wij bieden onze verontschuldigingen voor alles dat tot nu toe fout is gegaan, vooral bij het terughalen van de ingezetenen”, zei Slijngaard zondag. Er wordt hard eraan gewerkt om alles in goede banen te leiden.

Een aantal mensen dat in het Emile de La Fuente Stadion en het RCR Zorghotel waren geplaatst zijn nu in thuisquarantaine geplaatst. “Het was geen kwestie van geld. Er is genoeg geld”, benadrukte Slijngaard. “Het was een kwestie van logistiek en iedereen heeft voeding gehad.”

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…