fbpx
Facebook Pagelike Widget

Repatriatie zal gecontroleerd geschieden

GFC NIEUWS- De repatriatie van Surinaamse ingezetenen uit Nederland zal op een gecontroleerde wijze geschieden.

De eerste 200 repatrianten worden op maandag 20 april in Suriname verwacht. Luitenant-kolonel Danielle Veira van het Nationaal COVID-19 Managementteam zegt dat het geenszins de bedoeling is dat het vliegtuig wordt volgepropt, aangezien ook in het vliegtuig de social distancing in acht genomen moet worden. “We kunnen ons dat niet permitteren”, aldus overste Veira woensdag.

Zij adviseert de ingezetenen om de berichten op de COVID-website te volgen alsook de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zullen na aankomst door de diensten van Volksgezondheid en NCCR vanuit Nederland naar Suriname begeleid worden.

Eenmaal in Suriname worden ze opgenomen en na aankomst in Suriname naar de door de overheid aangewezen quarantaine locaties, waar zij 14 dagen zullen doorbrengen.

Momenteel is het NCCR samen met Volksgezondheid druk bezig deze faciliteiten in orde te maken. “U wordt op een goede wijze ontvangen”, garandeert Veira.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…