fbpx

Reparatie oude pompen Wageningen gestart

GFC NIEUWS- Padieverbouwers van Wageningen en de middenstandspolder moeten per 15 oktober de beschikking hebben over voldoende irrigatiewater om hun arealen klaar te kunnen maken voor de najaarsinzaai dit jaar.
In dat kader wordt er in opdracht van minister Parmanand Sewdien van LVV door aannemingsbedrijf Rigragasur met man en macht gewerkt om de 2 oude pompen in het pompgemaal Wageningen weer draaiende te krijgen. Boeren in dit gebied kampen reeds jaren met de waterbeheersing. Dit door onder andere de vele defecten die optreden aan de meer dan 60 jaar oude pompen.
Met de aannemer zijn afspraken gemaakt om de 2 oude pompen grondig te inspecteren en de mankementen op te heffen, zodat de pompen weer optimaal kunnen gaan draaien. Verder zal er equipement van onder andere het ministerie van LVV worden ingezet om het ruim 38 km lange irrigatiekanaal, welke het pompgemaal met de middenstandspolder verbindt worden opgeschoond.
Roependra Mahabir algemeen coördinator op het ministerie van LVV heeft zich zaterdag samen met de aannemer en Harinandan Oemraw van de SPBA ter plekke georiënteerd in de werkzaamheden op het pompgemaal. Volgens Mahabir moet het water gaan stromen per 15 oktober as. Derhalve zal de voortgang van de werkzaamheden op de voet gevolgd worden.
Mahabir merkt op dat de waterbeheersingssystemen in het verleden goed hebben gefunctioneerd en vraagt zich af wat wij met zijn allen niet goed hebben gedaan dat vandaag aan de dag de systemen niet goed functioneren. Hij geeft aan dat hij niet ontkomt aan de indruk dat alle belangenorganisaties binnen de sector het hogere doel binnen de rijstsector nastreven.
Mahabir acht een hechte samenwerking tussen alle betrokkenen van eminent belang voor de verdere ontwikkeling van deze sector.
Tenslotte geeft hij aan dat de Wakaypompen ook hoog de agenda staan van LVV en dat onderhoud van droge infrastructuur momenteel volop gaande is in Nickerie.

BEKIJK OOK
36-jarige man aangehouden in Tibiti-drugszaak