fbpx
Reorganisatie commissariaat Paramaribo Noord-Oost op komst

GFC NIEUWS- Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost zal een traject van reorganisatie inzetten bij het commissariaat.

De reorganisatie komt nadat de burgervader, na zijn aantreden, kennis heeft genomen van zaken op het commissariaat. Hierbij heeft de dc verschillende gesprekken gevoerd met de diverse afdelingshoofden en overige personeelsleden. De wijziging houdt in dat er een doorlichting zal plaatsvinden van de financiële staat, het personeelsbestand, staat van gebouwen en terreinen, en het wagenpark.

“Ik heb wilde verhalen gehoord dat voertuigen zijn opgekocht, waardoor die niet ingezet kunnen worden”, schetst Bhola de situatie die hij heeft aangetroffen. Ook heeft de dc moeten vernemen dat dienstvoertuigen oneigenlijk worden gebruikt. Er zal eveneens een inventarisatie plaatsvinden van het rollend materieel. De burgervader wil namelijk niet voor verassingen komen te staan en kijkt ook uit naar een inventarisatie van de staat van gebouwen en terreinen die deel uitmaken van het commissariaat.

De dc zal verschillende commissies op het commissariaat benoemen die belast zullen zijn met de doorlichting. De commissies zullen bestaan uit vrijwilligers en deskundigen uit de samenleving die samen met de kenners van de diverse afdelingen verslag aan hem zullen doen. De mensen die worden aangetrokken om te helpen met de doorlichting, worden niet betaald benadrukt de burgervader. Het zullen mensen zijn die hun expertise pro deo zullen aanbieden.

Bhola benadrukt dat hij op basis van “facts and figures” een beter beeld krijgt van de actuele situatie en dat hij in goed overleg met overige actoren zal nagaan hoe verder te handelen. De dc benadrukt nogmaals dat hij er is om leiding te geven op het commissariaat en met eenieder wenst samen te werken. “Het is geenzins de bedoeling om wie dan ook onaangenaam te zijn.”

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…