Renzo Tjon A Joe winnaar gouden medaille in de bloemetjes gezet

“Renzo, onze ‘golden boy’, bij het horen van het goede nieuws ging er een gevoel van blijdschap in ons om. Wij appreciëren het dat je Suriname op waardige wijze hebt uitgedragen en hopen dat je dat zal blijven doen.” Dit zei minister Lalinie Gopal, van Sport en Jeugdzaken vrijdag bij de ontvangst van Renzo Tjon A Joe die onlangs tijdens de Odesur Games een gouden en bronzen medaille heeft behaald. De minister had Tjon A Joe uitgenodigd om hem namens de regering en de Surinaamse gemeenschap persoonlijk te bedanken voor zijn prestaties.

Als blijk van waardering kreeg de succesvolle zwemmer uit handen van de minister een bloemstuk en waardebonnen in ontvangst. ”Ik ben blij met mijn prestaties. Ik ben misschien niet altijd de snelste, maar wel altijd het best voorbereid. Ik hoop dat met het winnen van de medailles men nu meer dan ooit beseft dat er meer geïnvesteerd moet worden in sport, ” aldus Renzo die aangaf meer steun vanuit de overheid en het bedrijfsleven te verwachten. Vanuit de overheid komt er wel ondersteuning en daar is hij blij mee, maar de grootste steun komt van zijn ouders en familie.

De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, toonde zich ook verheugd met het resultaat. Hij gaf aan dat er hard gewerkt moet worden om de hiaten die ervoor zorgen dat resultaten als die van Renzo uitblijven, weg te werken.

“Renzo heeft ons op een voetstuk geplaatst en wij als Surinamers moeten deze momenten koesteren, omdat de investering heel groot is, zei Michael Klein, de voorzitter van de Surinaamse Zwembond. Volgens Klein is Suriname een sportnatie waarin meer geïnvesteerd moet worden. Sport is een preventief middel voor onze gezondheidszorg.