fbpx

Renzo Tjon A Joe teleurgesteld over situatie Surinaamse atleten

GFC NIEUWS-De trainingsessies van Renzo Tjon A Joe vinden nog altijd voortgang en de zwemmer op de 50 en 100 meter vrije slag is zeer gefocused op het moment dat hij in actie komt.

De zwematleet die rechtstreeks vanuit Zuid – Korea richting de Pan-Am Games in Peru vertrok, laat echter weten geen vrede te hebben met de situatie waaronder team Suriname zich in Peru bevind.

Hij vindt het onder andere niet kunnen dat elk ander land een medische staf heeft meegenomen en dat noch hij noch de andere Surinaamse atleten over deze “luxe” kunnen beschikken. Hij hoopte dat op zijn minst een arts en een fysiotherapeut zouden afreizen.

Om zich twee keren te laten masseren, moest Tjon A Joe een beroep doen op de sportmedische staf van Jamaica.

BEKIJK OOK
Slachtoffers drive-by shooting gewond aan hoofd, arm en rug

Verder zegt hij dat als het thuisfront, in deze vooral het SOC, topprestaties of op zijn minst goede prestaties verwacht, zaken veel professioneler aangepakt moeten worden.

In reactie hierop zegt Chef de Mission Desire Eendragt dat hij het jammer vindt dat de informatie die hij verschaft heeft op de teach-in voor vertrek uit Paramaribo, de zwemmer niet heeft bereikt.

Op die dag had hij aangegeven dat afspraken gemaakt zijn dat gebruik kon worden gemaakt van de faciliteiten en infrastructuur van de sportmedische sectie van de lokale organisatie, die uitgebreid worden aangeboden.