fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Renzo Tjon A Joe: “Het was een goede race”

Renzo Tjon-A-Joe heeft woensdagochtend tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen op 0,05 seconden zijn persoonlijk én het CAC-record – beide staan op 22,23 seconden – gemist. Wel plaatste hij zich als snelste voor de finale van de 50 meter vrije slag die woensdagavond is afgewerkt. “Voor de ochtend was het een goede race.”

Voor de finale heeft hij zijn zinnen gezet op zowel het record als een medaille. “Ik denk dat ik in de finale natuurlijk sneller kan zwemmen. Belangrijk is dat ik mijn eigen race zwem. Ik ben er goed op voorbereid.”

Coach Yash Daryanani: “We gaan ervoor om de eerste plaats te winnen. Misschien gaan we voor het record, maar we zijn hier om te winnen. We doen ons best om in de prijzen te vallen.”

Tjon-A-Joe zit vanwege de snelste tijd in de series in baan vier. Naast hem in baan vijf Dylan Carter, die de op één na snelste was. In baan drie Mestre die in de zesde heat tweede werd achter Tjon-A-Joe.

Irvin Hoost zat in heat 3 en tikte aan in 23,54 seconden. Hij werd tweede achter de Frans-Guyanees Steven Aimable 23,47.

OOK INTERESSANT
Staatshoofden Suriname en Guyana hebben bilateraal onderhoud

In heat 6 zwom Renzo Tjon-A-Joe. Hij tikte aan in 22,28 seconden, de snelste tijd overall. Alberto Mestre (Ven) werd tweede in 22,42, Daniel Ramirez (Mex) derde in 22,74, Jorge Iga Cesar (Mex) 22,79. Al deze vier zwemmers kwalificeerden zich voor de A-finale.

De op één na snelste na Tjon-A-Joe was Dylan Carter van Trinidad. In de vijfde serie tikte hij als eerste aan in 22,40 seconden. Carter had vrijdag de 100 meter vrije slag in een nieuw CAC-record gewonnen. Tjon-A-Joe werd toen vijfde.

Woensdagochtend zijn atleet Miguel van Assen, daarna de beachvolleybalsters Sandrina Hunsel, Cheryl Brunings en coach Lionel Blokland en tenslotte de beachvolleyballers Keven Sporkslede en Joshua Dwarkasing in het dorp aangekomen. Alle drie groepen werden opgevangen door delegatieleider Desiré Hooghart.

Woensdag op donderdag arriveren badmintonspeler Sören Opti en zijn coach Keith Sjauw Mook.

De laatsten die dan nog moeten komen zijn sprinter Jeffrey Vanuit Nederland en coach Lazaro Calderon Munder uit Suriname.(GFC)